Yaşam

Kafamızda Yine Deli Sorular: Kediler Neden Yoğurma Hareketi Yapar?

İnternette tatlılık dolup taşan görüntülerini izlemeye bayıldığımız kedilerin yaygın olarak yaptığı bir hareket var: Sahiplerine yoğurma hareketi yapmak! Pekala bu bir çeşit masaj mı? Kediler bunu neden yapar? Anlattık. ?

Kaynak: https://animals.howstuffworks.com/pet…

Her kedinin yaptığı yoğurma hareketi çok sempatik dursa da bunu niye yaptıklarını hiç düşünmüş müydünüz?

Kediler şimdi yavruyken ve annelerini emerken yoğurmaya başlar çünkü annenin süt üretimini arttırmak ister. Lakin kediler sütten kesilse de bu hareketi yapmayı kesmiyorlar! Pekala neden?

Bunun birinci sebebi siz kedinizi okşarken o da sevgisini aşikâr etmek için yoğurma hareketini üzerinizde uygulaması olabilir.

Esnek hayvanlar olarak bilinen kediler ayrıyeten kaslarını gevşetmek için de bu rutini uygulayabilirler. Bilhassa de uykudan uyandıklarında… ?

Bir başka mümkün sebep ise sahiplendiği şeyi işaretlemek için yoğurması olabilir.

Kendi alanlarına ziyadesiyle kıymet veren kediler, bölgelerini korumak için farklı bir yol izler: Koku ile işaret bırakmak.

Patileriyle yoğurma hareketi yaparken pati yastıklarındaki koku bezlerini aktive ederler ve böylelikle sahiplerini ya da yoğurduğu şeyi kokusuyla işaretlerler.

Bazen yaptıkları bu yoğurma hareketi yeni koltuğunuza ziyan verebilir yahut uzun tırnakları canınızı yakabilir.

Ancak lütfen bunun için kedinizi cezalandırmayın zira kendisi bunun farkında değil. Hatta yoğurma hareketini yapıyor olması memnun ve keyifli olduğu manasına gelir. ?

Siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlara buyurun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu